در هنگام عقد نکاح حقوق معینی به زن و مرد تعلق میگیرد، یکی از حقوقی که حین عقد به زن تعلق میگیرد مهریه است. پس از عقد نکاح مرد موظف است که مهریه همسر خود را در صورت مطالبه به طور کامل به او پرداخت کند. مهریه یا صداق که به آن مهر هم میگویند باید شرایطی را دارا باشد. اما دریافت مهریه چگونه است و چند نوع مهر داریم؟ در ادامه به این پرسشها پاسخ دادهایم و به بررسی کامل ماهیت مهر و مسائل مربوط به آن پرداختهایم، با ما همراه باشید.
برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
منبع : مهریه
مهریه چیست ؟
مهریه یکی از حقوقی است که در حین عقد نکاح به زن تعلق میگیرد، میزان آن با توافق طرفین معین میشود و پرداخت کننده مهر نیز مرد میباشد. زن میتواند با مراجعه به دادگاه این حق خود را مطالبه کند.
مهر باید مالیت داشته یا به عبارتی ارزش اقتصادی داشته باشد و همچنین مال مرد باشد تا بتواند آن را به زن پرداخت بکند.
مهریه افراد مختلف چگونه محاسبه و پرداخت میشود ؟
همانطور که میدانید مهر افراد با یکدیگر یکی نیست و هر فرد بر اساس خواسته خود و توافق با مرد مهر را تعیین میکند. از طرفی برخی وضعیتها در میزان پرداخت مهر اثر میگذارد اما اصولا مهر به محض عقد مال زن میشود و در صورت عندالمطالبه بودن زن حق مطالبه آن را حین عقد خواهد داشت. مهریه دو نوع عندالمطالبه و عندالاستطاعه دارد که به بررسی مفصل آنها در مقالاتی جداگانه پرداختهایم. حال میزان پرداخت مهریه زنان با شرایط مختلف را در زیر بیان مینماییم:
مهر زنان باکره
چنانچه زن به عقد نکاح مردی درآید و پس از عقد مرد بخواهد قبل از وقوع رابطه زناشویی او را طلاق دهد میبایست نصف میزان مهر زن را به او پرداخت کند. برای مثال اگر مهریه زن ۱۰۰ میلیون تومان باشد قانونگذار مرد را موظف به پرداخت ۵۰ میلیون تومان میکند.
مهر زن پس از وقوع رابطه زناشویی
چنانچه پس از وقوع رابطه زناشویی مرد قصد طلاق زن را داشته باشد طبق قانون میبایست تمام مهر او را پرداخت کند.
مهر زن خیانتکار
بر خلاف تصور عموم به زن خیانتکار نیز مهریه تعلق میگیرد و طبق قانون مرد موظف است که مهریه را پرداخت کند. این به این دلیل است که مهریه در حین عقد به زن تعلق گرفته است و انجام عمل ناشایست خیانت پس از عقد نمیتواند مهر زن را از بین ببرد.
اگر مهریه در حین عقد تعیین نشده باشد زن از دریافت آن محروم میشود ؟
در پاسخ به این پرسش باید بگوییم که خیر چنانچه زن و مرد در حین عقد مهریهای تعیین نکنند و مرد قصد طلاق زن را داشته باشد مطابق ماده ۱۰۹۳ قانون مدنی زن مستحق دریافت مهرالمثل و مهرالمتعه میشود.
اگر زن باکره باشد و مهری تعیین نکرده باشد قانون بر اساس وضعیت مالی مرد حقی را به عنوان مهرالمتعه به او پرداخت مینماید اما اگر زن باکره نباشد مهرالمثل دریافت خواهد کرد. مهرالمثل نیز با توجه به شرایط زن تعیین میشود.
پرداخت مهر چگونه است ؟
پرداخت مهریه بهگونهای انجام میشود که مرد توانایی پرداخت را داشته باشد. برای مثال دادگاه مهریه زن را قسط بندی میکند و مرد را موظف مینماید که در مدت زمان معین شده قسط مهریه را به زن پرداخت کند.
سوالات متداول
مهریه چیست ؟
حقی که در حین عقد ازدواج به زن تعلق میگیرد.
اگر مهر تعیین نشود و تقاضای طلاق شود زن مستحق دریافت آن نیست ؟
در این صورت زن مستحق دریافت مهرالمثل یا مهرالمتعه میشود.
زنان خیانتکار مهر ندارند ؟
مهریه زنان خیانتکار به طور کامل پرداخت میشود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر و همچنین مشاوره تلفنی به سایت وکیل دات کام مراجعه نمایید. مرکز وکیل دات کام شما را در حل پرونده حقوقی خود یاری مینماید و به شما کمک میکند تا به نتیجه دلخواه خود دست یابید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مهریه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آمادهاند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مهریه پاسخ دهند.
برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.
منبع : مهریه