عقد موقت ازدواجی است که در فقه شیعه موجود بوده و قواعد خاصی دارد و بارزترین ویژگی آن موقتی بودنش است. در عقد موقت نیز مهریه وجود دارد و مرد موظف خواهد بود که مهریه زن را در نکاح موقت بپردازد. در ادامه توضیحات کاملی را در خصوص مهریه در صیغه یا همان عقد موقت برایتان بیان نمودهایم، با ما همراه باشید.
برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید :
تعیین مهریه در صیغه یا عقد موقت و میزان آن
مطابق ماده ۱۰۹۳ قانون مدنی در عقد موقت تعیین مهریه الزامیست و معین نکردن آن باعث ابطال عقد میشود. میزان مهریه در عقد موقت هیچگونه سقفی ندارد و با توجه به توافق طرفین معین خواهد شد.
آیا زن در صیغه (عقد موقت) مستحق دریافت مهرالمثل و یا مهرالمتعه میشود ؟
در پاسخ به این پرسش باید بگوییم خیر زن در عقد موقت شامل این دو نوع مهریه نخواهد شد زیرا این دو نوع مهریه در عقد دائم در صورتی به زن تعلق میگیرند که مهریه تعیین نشده باشد اما در عقد موقت اگر مهر تعیین نشود عقد باطل است.
عدم برقراری رابطه زناشویی در صیغه (عقد موقت) میتواند مهریه را از بین ببرد ؟
چنانچه مرد در عقد موقت پیش از وقوع رابطه زناشویی بخواهد از زن جدا شود مهریه به هیچ عنوان از بین نخواهد رفت و مرد موظف است که مهریه را کامل بپردازد.
در صورت فوت زن تکلیف مهریه چگونه است ؟
چنانچه زن در حین عقد موقت فوت کند مهریه او از بین نرفته و وارثین میتوانند مهریه را از همسرش مطالبه کنند.
سولات متداول
زن در عقد موقت مستحق مهریه میشود ؟
بله عدم تعیین مهریه در عقد موقت سبب بطلان آن میشود.
میزان مهریه در عقد موقت چقدر است ؟
میزان مهریه در عقد موقت با توجه به توافق طرفین معین میشود.
فوت زن میتواند باعث از بین رفتن مهریه شود ؟
خیر در صورت فوت زن وارثین میتوانند مهریه را از مرد طلب نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مهریه صیغه یا عقد موقت، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آمادهاند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مهریه صیغه یا عقد موقت پاسخ دهند.
برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.
منبع : مهریه صیغه