طبق قانون هرگاه پروندهای در دادگاهها تشکیل میشود قاضی موظف به بررسی آن و صدور حکم میباشد. احکام صادره از طرف قاضی انواع و اقسام مختلفی دارند و در خصوص هرجرمی حکم متفاوتی صادر میشود. برای مثال اگر قتلی صورت بگیرد قاضی در صورت وجود برخی شرایط حکم قصاص قاتل را صادر میکند. یکی از احکامی که توسط دادگاهها صادر میشود احکام غیابی میباشند. در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص حکم غیابی و اعتبار آنها توضیحات مفصلی را در اختیارتان قرار دهیم و شما را با این نوع حکم بیشتر آشنا کنیم، با ما همراه باشید.
منبع : اعتبار حکم غیابی
حکم غیابی چیست ؟
حکم غیابی یکی از انواع احکامی است که در دادگاهها صادر میشود. حکم غیابی همانطور که از نامش مشخص است به گونهای صادر میشود که یکی از طرفین دعوا در دادگاه غایب است و حضور ندارد. طی صدور چنین حکمی ممکن است یکی از طرفین محکوم شود. به توضیح سادهتر میتوان گفت که همه احکام حضوری هستند اما اگر برخی شرایط وجود داشته باشند حکم غیابی به حساب میآید. شرایطی که باعث میشوند یک حکم غیابی به حساب بیاید به شرح زیر میباشند:
چنانچه فرد خوانده یا وکیل و نمایندهاش در حین صدور حکم در دادگاه غایب باشد و حضور نداشته باشد و فرد خوانده به صورت کتبی نیز هیچ دفاعی از خود نکرده باشد و همچنین صدور حکم نیز به صورت رسمی به خوانده ابلاغ نشده باشد حکم غیابی به حساب میآید.
اعتبار حکم غیابی
همانطور که گفتیم احکام غیابی به حکمهایی گفته میشود که در حین صدور خوانده غایب است و حتی ممکن است محکوم شود. حال سوالی که ممکن است پیش بیاید این میباشد که اعتبار احکام غیابی چقدر است؟ در پاسخ به این پرسش میبایست بگوییم احکام غیابی از اعتبار زیادی برخوردار هستند و قابلیت اجرا شدن را دارند. برخی از افراد تصور میکنند که به دلیل غایب بودن خوانده در حین صدور احکام غیابی این نوع احکام دارای اعتبار زیادی نیستند که در این باره باید بگوییم این تصور کاملا اشتباه است و اکثر احکام غیابی صادر شده در دادگاهها به اجرا در میآیند.
آیا میتوان با وجود معتبر بودن احکام غیابی به آن اعتراض کرد ؟
با وجود اینکه احکام غیابی بسیار معتبر هستند و قابلیت به اجرا در آمدن را دارند اما چون خوانده در حین صدور آنها غایب است و نتوانسته هیچگونه دفاعی از خود کند قانونگذار به او این اجازه را میدهد که نسبت به حکم غیابی اعتراض کند. برای اعتراض به این نوع احکام روشهای مختلفی وجود دارد که خوانده میتواند با استفاده از آنها اعتراض خود را بیان کند. یکی از این روشها واخواهی میباشد که میبایست تا بیست روز پس از صدور حکم غیابی انجام گیرد.
سوالات متداول
اگر خوانده در حین صدور حکم غایب باشد حکم صادره از کدام نوع احکام به حساب میآید ؟
در این صورت حکم صادره جزو احکام غیابی خواهد بود.
اعتبار احکام غیابی چقدر است ؟
احکام غیابی از اعتبار بسیار زیادی برخوردار هستند و حتی قابلیت به اجرا در آمدن را نیز دارند که توضیحات کاملتر در متن مقاله آمده است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اعتبار حکم غیابی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آمادهاند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون اعتبار حکم غیابی پاسخ دهند.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
منبع : اعتبار حکم غیابی
- ۰۰/۰۴/۱۸